Annak érdekében, hogy Ön számára is jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.További információt itt talál.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

IFS és BRC követelményeinek is megfelelő ragadólapos rovarcsapda

Szarka Katalin
2018. 11. 08. 13:51:49
IFS és BRC követelményeinek is megfelelő ragadólapos rovarcsapda

Milyen az IFS és a BRC szabvány követelményeinek is megfelelő ragadólapos elektromos rovarcsapda?

Jól ismert, hogy a repülő rovarok olyan, betegségeket előidéző szervezetek millióit hordozhatják, mint a Listeria, Salmonella és az E. coli.

Miért van szükség rovarcsapdára?

A jogszabályok és a HACCP követelmények értelmében az eladásra kerülő élelmiszernek tisztának és szennyeződéstől mentesnek kell lennie, ezért minden óvintézkedést meg kell tenni a kártevők által okozott szennyeződések elkerülése érdekében.

Irtószermentes technológiák

Az egészségügyi kártevők elleni korszerű védekezés az IPC (Integrated Pest Control), illetve annak szervezése az IPM (Integrated Pest Management) követelmény rendszereinek figyelembevételével valósítható meg.

A legfontosabb szempont a kártevő fertőzöttség felderítése (hol, mikor, milyen kártevő, milyen mértékben és milyen okból fordul elő) és a megelőzés végzése. Az aktuális kártevő helyzet folyamatos követésével (monitorozás), lehetőség nyílik a jelentősebb fertőzöttség kialakulásának megelőzésére, amihez előtérbe kerülnek az irtószermentes technológiák alkalmazásai.

Webáruházunkban is elérhetőek a professzionális UV fénycsöves ragasztólapos rovarcsapdák

A CHAMELEON sorozat UV fénycsöves ragasztós rovarcsapdáinak alkalmazása lehetővé teszi, hogy a repülő rovarokat irtószer kihelyezése nélkül mindenütt befogják, ahol élelmiszereket tartanak. A ragasztós lapok egyúttal a rovarfertőzés mértékéről hasznos információkat szolgáltatnak. 

A ragasztólapos módszert alkalmazó CHAMELEON berendezések diszkrét megjelenésűek és egyszerűen karbantarthatóak. A ragasztós csapda alkalmazásával a rovarok gyorsan és hatékonyan befoghatók, ezáltal nem áll fenn annak a veszélye, hogy a rovarok a csapdából kiessenek vagy más módon kikerüljenek. A CHAMELEON berendezéseket ezért a fokozottan veszélyeztetett területeken is kihelyezhetjük, mert azok a HACCP követelményeknek minden tekintetben megfelelnek. A berendezések csendesek, higiénikusak és minden méretű repülő rovar befogására alkalmasak, beleértve a kisebb méretű fajokat is, mint amilyenek pl. a gyümölcslegyek.

A CHAMELEON és a PRO rovarcsapdák fontosabb jellemzői

  • 3 év garancia (kivéve a  fénycsöveket, a ragasztós lapokat és a gyújtószerkezetek).
  • DuPont Teflon fluor-polimerrel bevont Quantum BL törésmentes fénycsövek a maximális vonzó hatás elérésére és az üvegtörésekből származó sérülések, szennyeződések kockázatának jelentős csökkentésére.
  • Nagy méretű ragasztós lapok bármely repülő rovar hatékony befogására.
  • Könnyen, szerszám nélkül eltávolítható alsó tálca, védőrács és elülső burkolat, ami lehetővé teszi az egyszerű és gyors karbantartást.
  • Reflaktobak hüvely fokozza a rovarok odacsalógatását, jelentősen lassítja a ragasztólap száradását és növeli a lap élettartamát. Alkalmazásával vékonyabb, laposabb készülék forma kialakítása válik lehetővé (kivéve a Chameleon Uplight, ON-TO PRO-t).
  • Hangtalan, higiénikus és diszkrét alkalmazás, bármilyen környezethez harmonikusan illeszkedik.
  • Valamennyi berendezése egységes ragasztós lappal működik.